8. september 2017

"Pica" z bučkinim testom


Krasna ideja kako uporabiti velike količine bučk, ki jih nudi poletje.

Sestavine:
za testo (za 2 majhni pici)

- 2 zeleni bučki
- 2 korenček
- 1 čebula
- 2 jajci
- 1 skodelica polnozrnatih drobtin
- sol & poper

za nadev (poljubno)
- paradižnikova mezga ali pelati (brez dodanega sladkorja)
- sir
- olive
- nekaj rezin salame ali tanke rezine tofuja
- paprika ali kakšna druga zelenjava
- suhi paradižniki (opcijsko)
- kapre
- origano
- bazilika

Priprava:
Bučke na tanko naribamo in jih pustimo stati 20 min in jih  nato ožamemo.
Naribamo korenje in na drobno narežemo čebulo ter primešamo ožetim bučkam. Dodamo sol in poper ter primešamo jajci. Postopoma dodajamo dodajamo polnozrnate drobtine dokler ne dobimo mase, ki se lahko oblikuje in ni preveč lepljiva. Pečemo v ogreti pečici na 180°C med 15-20 min.

Na pečeno testo dodamo paradižnikovo mezgo, sol origano in obložimo s poljubnimi sestavinami. Če uporabimo tofu ga prej začinimo s soljo, poprom, origanom in rdečo papriko. Pečemo v pečici še 10-15 min in postrežemo.

Opomba: Bučke lahko ožamemo tako, da shranimo sok in ga spijemo kot osvežilni napitek, ki mu lahko dodamo limonin sok, vodo in narezane kumare. Super osvežitev.

Tale recept je priredba recepta s spleta, ampak hmm, je ostal samo v moji glavi, spletna stran pa se je "izgubila".

1 komentar :

  1. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši