18. avgust 2017

Rabarbarina pita z jagodami (brez glutena in laktoze)


Sestavine (za 10 cupcakov):
za testo:
- 1 sladek krompir
- 100-200 g mletih mandljev (ali orehov ali lešnikov)
- 100-200 g fino mlete kokosove moke ali riževe moke
- 1 čajna žlička cimeta
- ščepec muškatnega oreščka
- 3 žlice kakava
- 1 žlica stevie
- kokosovo olje da pomastimo modelčke

za kremo:
- 2 skodelici olupljene in narezan rabarbare (lahko zmrznjene)
- 1 skodelica jagod (lahko zmrznjene)
- 1 velik sojin jogurt (brez sladkorja)
- 1 stok vanilije (Hiša začimb)
- 2 žlici stevie

Priprava:
testo:
Sladek krompir operemo in obrišemo nato pa z vilico nekajkrat popikamo gomolj. Krompir spečemo v ogreti pečici na 180°C 45 min. (To lahko naredimo že en dan prej.) Krompir ohladimo in olupimo ter spasiramo ( dobro pretlačimo z vilico). Prostopoma dodajamo ostale sestavine, saj količina oreščkov in kokosove moke odvisnai od velikosti in sočnosti krompirja. Ko se masa več ne lepi na prste jo oblikujemo na pomaščen model za pito

za kremo:
Zmiksamo rabarbaro in jagode ter primešamo jogurt, stevio in izdolben strok vanilije. Prelijemo s testom obložen model za pite. Pečemo na 180°C 40 min.

 

0 komentarji :

Objavite komentar