8. september 2017

Polpeti iz amaranta


Amarant je živilo za katerega potrebujemo kar nekaj kuhinjske ustvarjalnosti, da postane zares okusen. Tile polpeti so odlična možnost uporabe!

Sestavine:
- 200 g amaranta
- 2 rdeči papriki
- 1 jajce
- 1/2 čebule
- 3 stroke česna
- 3 žlice trdega naribanega sira
- sol & poper
- olivno olje
- manjši šopek bazilike
- 1/2 - 1 skodelica polnozrnatih drobtin

Priprava:
Amarant skuhamo v dvakratni količini osoljene vode približno 20 min oz. dokler voda ne povre. 
Medtem na olivne olju prepražimo  na drobno nasekljano čebulo in česen. Ko prijetno zadiši dodamo na drobno narezani papriki in pražimo, da se lepo zmehčajo.

H kuhanemu in deloma ohlajenemo amarantu primešamo podušeno zelenjavo, jajce, nariban sir in nasekljano baziliko. Postopoma primešamo še nekaj drobtin, da dobimo maso, ki se lahko brez lepljenja na prste oblikuje v polpete. 

Polpete položimo na peki papir in jih pečemo v ogreti pečici na 200°C 12 min, nato jih obrnemo in pečemo še 5 min. K polpetom se prileže osvežilna solata! Njam!

Recept povzet po: Midva kuhava, Polpeti iz amaranta


0 komentarji :

Objavite komentar