30. april 2018

Domače arašidovo maslo


Arašidovo maslo je zakon, vendar je tisto pravo in kvalitetno precej drago. Če imate doma zmogljiv mikser si brez pretiranega dela lahko naredite svoje domačo verzijo. Nato pa začnete ustvarjati nove recepte.... mmmm.

Sestavine:
- oluščeni arašidi, po možnosti praženi (neslani)
- ščepec soli

Priprava:
Arašide počasi dodajamo v MOČEN mikser in jih pustimo mleti, dokler ne postanejo kremasti (10-15 min). Po okusu dodamo nekaj soli, da doda polnost okusa. Če je masa po več kot 5 min miksanja še vedno zelo suha dodam kakšno žličko olivnega olja.

Opomba: Če imate malo manj zmogljiv mikser vse arašide najprej zmeljemo. Nato jih večino presipamo v drugo posodo in jih postopoma dodajamo masi, takrat ko že postane kremasta.

Ideje za uporabo: S svežo zelenjavo (zelena, kumare, korenček ...) kot namaz na polnozrnatem kruhu, dodatek kosmičem ali pa kar na žličko ;)




0 komentarji :

Objavite komentar