28. december 2018

Namaz iz rdeče pese in tofuja


V Sloveniji smo tako navajeni sirnih namazov, da včasih kar pozabimo, da je namazov cela paleta in da se lahko igramo tako s sestavinami, kot z barvami. En tak krasne barve je namaz z rdečo peso. Verjetno ni potrebno poudarjati kako oh in sploh je zdav ;).

Sestavine:
- 1 rdeča pesa
- 100 g tofuja
- 1 žlička rožmarina (na drobno narezanega)
- 1 čajna žlička mlete kumine
- sol in poper
- olivno olje

Priprava:
Rdečo peso dobro umijemo (če je iz ekološke pridelave je ni potrebno lupiti) in jo narežemo na 1-2 cm velike koščke. Tofu prerežemo na polovico. Vse skupaj pokapamo z žlico olivnega olja dodamo sol, poper in rožmarin ter pečemo v ogreti pečici na 170°C približno 20 min oz. dokler rdeča pesa ne postane bolj mehka in rahlo potemni na robovih. Pazimo da se tofu preveč ne zapeče. Po potrebi vse skupa premešamo.

Tofu in rdečo peso nekoliko ohladimo in damo v mulitipraktik. Dodamo mleto kumino in sol po okusu ter po potrebi še žlico olivnega olja. Namaz hranimo v zaprtem kozarcu v hladilniku nekaj dni. Traaraa! Naj vam tekne! :)

Opomba: Na podoben način lahko pripravite tudi slastne polete iz rdeče pese, recept najdee tukaj.

0 komentarji :

Objavite komentar