28. december 2018

Polpeti iz rdeče pese in tofuja


Polpeti so takšna krasna zadeva, ki se lahko da v zamrzovalnik in se uporabi za tista kosila "na hitrco", ko zmanjkuje časa za pripravo kvalitetnega obroka.

Sestavine:
- 1 kg rdeče pese
- 200 g tofuja
- 2 žlička rožmarina (na drobno narezanega)
- 2 čajna žlička mlete kumine
- 3 skodelice kuhane čičerike (lahko tudi iz konzerve)
- sol in poper
- olivno olje
- polnozrnate drobtine

Priprava:
Rdečo peso dobro umijemo (če je iz ekološke pridelave je ni potrebno lupiti) in jo narežemo na 1-2 cm velike koščke. Tofu prerežemo na polovico. Vse skupaj pokapamo z žlico olivnega olja dodamo sol, poper in rožmarin ter pečemo v ogreti pečici na 170°C približno 20 min oz. dokler rdeča pesa ne postane bolj mehka in rahlo potemni na robovih. Pazimo da se tofu preveč ne zapeče. Po potrebi vse skupa premešamo.

Tofu in rdečo peso nekoliko ohladimo in damo v mulitipraktik. Dodamo še čičeriko, mleto kumino, poper in sol po okusu. Nato dodamo toliko polnozrnatih drobtin, da se zmes več ne lepi na prste, ko oblikujemo polpete. Polpete ocvremo v kvalitetnem olivnem ali kokosovem olju ali pa jih hranimo v zmrzovalniku. Odlični so v kombinaciji z različnimi solatami. Njami! :)

Opomba: Na podoben način se lahko pripravi tudi namaz, recept najdete tukaj.

0 komentarji :

Objavite komentar