Sestavine:
- 3 melancane
- 2 stroka česna
- 1 limona
- 3 žlice tahinija ("omake" iz sezama)*
- 4 žlice olivnega olja
- majhen šopek svežega peteršilja ali koriandra
- sol & poper
Priprava:
Melancane po dolžini razpolovimo in položimo na peki papir z ravno stranjo navzdol. Pečemo v ogreti pečici na 180°C dokler se ne zmehčajo (20-30 min). Ko so melancane nekoliko ohlajene jih olupimo in damo v multipraktik. Dodamo 2 stroka česna, limonin sok, tahini, olivno olje ter sol in poper. Zmeljemo do gladke paste. Na koncu primešamo na drobno narezan peteršilj ali koriander. Zelo dobro se prileže na krekerjih iz semen, polnozrnatem kruhu ali prepečenecu.
*Opomba: Če doma nimamo tahinija, lahko sami naredimo pasto iz sezama, tako da v mikser dodamo 0,5-1 skodelico sezama in meljemo dokler ne dobimo gladke paste. Po potrebi dodamo še kakšno žlico olivnega olja.
0 komentarji :
Objavite komentar