3. april 2020

Veganska pašteta




Čas za ustvarjanje novih receptov, tudi tistih z malo več sestavinami :). Tale je že nekaj časa nastajal v moji glavi. Kljub pestremu izboru sestavin vam ne bo žal, če ga naredite. Najbolje pri tem receptu je to, da iz enakih sestavin lahko naredite tudi slastne polpete (link do polpetov spodaj).:)

Sestavine za 2 lončka:
- 100 g dimljenega tofuja
- skodelica kuhanega fižola
- 1/2 skodelice  čez noč namočenih sončičnih semen (opcijsko)
- 1/2 male čebule (na drobno narezane)
- 1 žlica suhega pivskega kvasa (Biotop)
- 1 čajna žlička mlete dimljene paprike
- 1/2 čž mlete kumine
- 1/2 čž mlete paprike
- sol & poper po okusu
- 2 žlici olivnega olja
- 1/2 sveže rdeče paprike
- nekaj vejic svežega drobnjaka (na drobno narezanega)

Priprava:
Vse sestavine razen svežega drobnjaka zmiksamo v pašteti podobno zmes. Po potrebi dodamo še kakšno dodatno žlico olja. Na koncu primešamo na drobno narezan drobnjak. Mmmmm.

Namig:
Iz enakih sestavin se naredijo tudi polpeti. Recept najdete tukaj.







1 komentar :