Sestavine za 2 lončka:
- 100 g dimljenega tofuja
- skodelica kuhanega fižola
- 1/2 skodelice čez noč namočenih sončičnih semen (opcijsko)
- 1/2 male čebule (na drobno narezane)
- 1 žlica suhega pivskega kvasa (Biotop)
- 1 čajna žlička mlete dimljene paprike
- 1/2 čž mlete kumine
- 1/2 čž mlete paprike
- sol & poper po okusu
- 2 žlici olivnega olja
- 1/2 sveže rdeče paprike
- nekaj vejic svežega drobnjaka (na drobno narezanega)
Priprava:
Vse sestavine razen svežega drobnjaka zmiksamo v pašteti podobno zmes. Po potrebi dodamo še kakšno dodatno žlico olja. Na koncu primešamo na drobno narezan drobnjak. Mmmmm.
Namig:
Iz enakih sestavin se naredijo tudi polpeti. Recept najdete tukaj.
Odličen recept
OdgovoriIzbriši