20. maj 2019

Švedski krekerji iz semen




Švedski krekerji, ki jih tam imenujejo Fröknäcke so tako okusni in enostavni za pripravo da je skrajni čas, da ta krasen recept razširimo tudi v Sloveniji. :)

Sestavine:
- 1,5 skodelica moke (čičerikina, polnozrnata, ajdova ....)
- 2 skodelici različnih semen (sezamova, sončična, bučna, lanena, chia ...)
- ščepec soli
- 1/2 skodelice vrele vode (po občutku)
- nekaj žlic olja (kokosovo, olivno ...)

Priprava:
Vse suhe sestavine zmešamo v skledi. Dodamo olje in postopoma primešamo vrelo vodo (morda je bomo potrebovali nekolio manj). Vse skupaj dobro premešamo, da se sestavine sprimejo skupaj. Maso čim bolj enakomerno razporedimo na peki papirju. (Če želimo še posebej tanke ploščice na vrh položimo še en peki papir in zvaljamo do tankega. Švedi naredijo čisto tanke, ampak tudi brez valjanja je čiso ok debelina.) Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30-40 minut. Ko se krekerji ohladijo jih razlomimo. Odlično se podajo s humosom, baba ganushom - namazom iz melancan, zelenjavo ali kakšnim drugim namazom. Pa dober tek.

Opomba: Če krekerje hranimo v zaprti posodi se bodo nekoliko omehčali. Na zraku pa bodo ostali hrustljavi in trdi.
Recept povzet iz Ella Cyclingtips: Fröknäcke: Swedish seeded crackers








0 komentarji :

Objavite komentar